• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Frida Östberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Östberg: ”Tragiskt och respektlöst”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Frida Östberg är upprörd över Bellolis uttalande. – Det är tragiskt och respektlöst, säger hon till SVT Sport.

Det omtalade uttalandet från Felice Belloli, ordförande för Italiens amatörserier, där han under ett möte, ska ha sagt:

”vi kan inte ständigt diskutera att ge några flator pengar”, har rört upp starka känslor.

– Det känns tragiskt och respektlöst att vi har dessa situationer 2015. Det är viktigt att man agerar i Italien, säger SVT Sports expert Frida Östberg till SVT Sport.      

Kan man göra något åt det här?  

– Det måste bli drastiska åtgärder. Fifa och Uefa måste komma med mer kraft. Sedan är det konstigt att inte spelare och ledare på herrsidan uttalar sig om att det här inte är okej. Jag vet inte om de blivit tillfrågade, men det är ändå konstigt att det är så tyst på den fronten, säger hon.

– Det handlar också om respekt och att skapa förändring. Som damspelare har man upplevt allt känns det som.   

Accepteras inte

– Jag pratade nyligen med en gammal italiensk landslagsspelare jag spelat emot. Hon tränar barn nu, både tjejer och killar, och redan där har föräldrar svårt att acceptera en tjej som tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.