Skärmdump från Die Presse.com

Österrikisk press om MFF: dags för revansch

Uppdaterad
Publicerad

Förra året slog Malmö FF ut Salzburg och avancerade till Champions League. Nu ställs de mot varandra igen i ett nytt kval. ”Möjlighet till revansch”, skriver österrikiska tidningen der Standard.

På sju försök har det österrikiska mästarlaget Salzburg misslyckats att kvalificera sig till Champions League varje gång. Mot Malmö FF förra året hade de en fot inne i slutspel, när de besegrade svenska mästarna på hemmaplan med 2-1. Men i returmötet i Malmö var det ombytta roller. MFF krossade Salzburg med 3-0.

”Malmö den 27 augusti 2014. Ett förlamat Salzburg med förödmjukade spelare fanns på gräsmattorna på Swedbank Stadion. Efter drygt 90 minuter ville de bara fly verkligheten. Efter 3-0 hade de svenska mästarna plundrat österrikarnas dröm om att delta i Champions League”, skriver die Presse.

Ikväll möts de igen i Österrike, i ett nytt Champions League-kval.

”Förra året hade Salzburg en fantastisk möjlighet. Men det sista hindret lyckades de inte passera. Nu är det möjlighet till revansch”, skriver der Standard.

”Malmö är inte samma lag i år”

Trupperna för båda lagen har förändrats mycket sedan förra året. Salzburg har fått en ny tränare, Peter Zeidler från österrikiska klubben FC Liefering, och har tappat flera spelare, såsom brasilianske Alan (kinesiska ligan), Kevin Kampl (Borussia Dortmund) och Marcel Sabitzer (RB Leipzig).

”De två spelare som Salzburg värvat (Marco Djuricin, Sturm Graz, och Takumi Minamino, Cerezo Osaka) har inte lyckats ersätta spelartappen direkt. Men Malmö FF är inte heller samma lag. Hälften av startuppställningen är borta. Forsberg har gått till Leipzig. Men Markus Rosenberg får vi se upp med”, skriver der Standard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.