Joakim Nilsson (t.v) och Adam Lundqvist har bägge rest till Brasilien. Foto: Bildbyrån

Elfsborg saknar sju spelare mot Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Det är en kraftigt reducerad Elfsborgstrupp som åker till Östersund när allsvenskan vänder. Bland annat saknas OS-försvararna Adam Lundqvist och Joakim Nilsson. ”Vi har en lite yngre bänk än vanligt”, säger tränaren Magnus Haglund.

Femton av 30 omgångar är spelade. Malmö FF leder på 32 poäng, följt av mästaren Norrköping och IFK Göteborg tätt bakom. På sjätteplats, åtta poäng från MFF finns Elfsborg när serien går in i andra halvlek.

Sju saknas

När boråsklubben nu reser till Östersund för att möta tabellnian är det utan flera tongivande spelare i truppen. De två försvararna Adam Lundqvist och Joakim Nilsson har rest till Brasilien för OS. Sedan är trion Lasse Nilsson, Henning Hauger och Emir Bajrami skadade. Som grädde på moset är dessutom Per Frick är avstängd och Anton Andreasson i Italien på klubbesök.

– Vi har en lite yngre bänk än vanligt, men skall få ihop en riktigt stark startelva, säger tränaren Magnus Haglund till Borås Tidning.

Nyförvärvet glänste senast

Elfsborg och Östersund möttes i Borås i måndags. Då slutade matchen 3–1 till hemmalaget, och den som stack ut mest var lagets senaste nyförvärv Issam Jebali som noterades för ett piggt inhopp när han spelade fram till två mål.

”Knät som krånglar”

För Östersunds del verkar det som att nyckelspelaren Brwa Nouri missar returmötet.

– Det är knät som krånglar. Jag fick en smäll (senast mot Elfsborg), spelade på och sedan blev det stelt i paus. Det var kanske därför jag inte gjorde någon bra match, men man vill ju inte ge sig heller, säger Brwa Nouri till Österunds-Posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.