Oväntad matchhjälte för Gefle

Johan Bertilsson har inte gjort mycket väsen av sig sedan han värvades i början av augusti. Men när Gefles två poängkungar satt på läktaren fick nyförvärvet chansen från start för första gången – och sköt hem en blytung 3-1-seger i sexpoängsmötet mot Falkenberg.

Men det var inte mycket som talade för Gefle efter första halvlek.

Med Simon Lundevall avstängd och Johan Oremo ljumskskadad saknade Gefle både kreativitet i anfallen och spets i avsluten före paus.

Allsvenskan 2014

När rutinerade 34-åringen Stefan Rodevåg dessutom nickade in 0-1 för Falkenberg i slutet av första och mittbacken Daniel Johansson slog bort en Geflekvittering med en perfekt volleyträff ovanför mållinjen i inledningen av andra såg läget nattsvart ut för Gefle.

Då gjorde de som så många gånger förr under andra halvan av serien – hittade en växel till och visade styrka hemma.

Först kvittering av Anders Bååth som kort efter Falkenbergs osannolika rensning hittade rätt med högerfoten strax innan för straffområdet.

Sedan två mål av Johan Bertilsson som först nickade in 2-1 fyra minuter efter kvitteringen och sedan petade in bollen till 3-1 i 84:e minuten.

Den målexplosionen kan bli avgörande i den minst sagt gastkramande bottenstriden där Gefle – i och med segern – fortfarande håller sig kvar på rätt sida kvalstrecket.