Varenda liten yta utnyttjades av åskådarna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Över 40 000 – på en arena för 16 000

Uppdaterad
Publicerad

Ahmadu Bello Stadium tar 16 000 åskådare.

Men när Nigeria mötte Egypten i går kom fler. Många fler.

Över 40 000 åskådare var på plats.

Nu riskerar fotbollsförbundet att straffas.

Trots arenan i Kaduna, Nigeria, bara tar 16 000 åskådare var det mellan 40 000 och 50 000 personer på plats efter att portarna öppnats och alla som ville fick komma in på arenan.

– Jag trodde att matchen inte skulle bli av eftersom jag trodde att det skulle bli en massa människor som skulle springa in på planen, säger journalisten Rotimi Akindele, enligt goal.com.

”Bristande publikkontroll”

Nu riskerar det nigerianska förbundet att straffas eftersom de bröts mot Fifas regler som säger att det inte får vara fler åskådare än arenans publikkapacitet.

– Nigieria kommer med största sannolikhet att straffas av Caf (det afrikanska fotbollsförbundet) för bristande publikkontroll, trots att det inte inträffade några större incidenter före, under eller efter matchen, säger en förbundsrepresentant till den nigerianska tidningen Vanguard.

Hur gick då matchen, som ingick i kvalet till afrikanska mästerskapen? Den slutade 1–1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.