Paris SG uppges vara redo att sälja storstjärnan Kylian Mbappé. Foto: TT Nyhetsbyrån

Paris SG redo att sälja Kylian Mbappé

Uppdaterad
Publicerad

Kylian Mbappé kommer inte att förlänga sitt kontrakt med Paris Saint-Germain, som går ut 2024.

Däremot dementerar anfallsstjärnan att en flytt till Real Madrid ska vara aktuell redan nu i sommar.

”Jag har redan sagt att jag fortsätter i PSG”, skriver Mbappé via Twitter.

Paris SG vann nyligen franska ligan, dock bara med en poäng till godo på Lens, och Kylian Mbappé tog sin femte ligatitel de senaste sex åren.

Men såväl L'Équipe som New York Times rapporterar nu att Mbappé, som vunnit franska skytteligan fem år i rad, har meddelat PSG att han inte kommer förlänga via ett brev och att PSG-ledningen ska ha svarat med både förvåning och bestörtning.

I det nuvarande kontraktet finns det en klausul om att fransmannen senast den 31 juli skulle meddela klubben om en ettårig förlängning till 2025 skulle aktiveras. Efter månader av förhandlingar har Mbappé skickat ett brev till klubben redan nu om att han inte kommer att förlänga sitt kontrakt, vilket ses som en förhandlingstaktik.

Brevet läckte ut till PSG:s irritation

När kontraktet går ut nästa sommar är Mbappé fri att lämna utan att Paris SG får några pengar alls. Enligt BBC är PSG irriterat över att innehållet i brevet läckt ut innan de själva fick läsa det.

Real Madrid, som behöver fylla luckan efter Karim Benzema som gått till Saudirarabien, har uppvaktat Mbappé. Via Twitter dementerar dock 24-åringen Le Parisiens uppgifter om att han vill flytta till Real Madrid nu i sommar.

”Lögner... Jag har redan sagt att jag fortsätter nästa säsong i PSG där jag är väldigt nöjd”, skriver Mbappé.

I söndags satt Mbappé bredvid förre PSG-spelaren Zlatan ibrahimovic på Roland Garros när Novak Djokovic tog sin 23:e Grand Slam-titel i tennis.

KLIPP: Efter segern i Franska öppna tackade Djokovic Zlatan och co på läktaren (11 juni 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Novak Djokovic tackar Zlatan Ibrahimovic i sitt tal efter segern i Franska öppna. Foto: Discovery+

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.