Foto: TT Nyhetsbyrån

Paris SG straffas av Uefa

Uppdaterad
Publicerad

PSG–supportrar sjöng diskriminerande ramsor mot funktionshindrade Chelsea–fans i samband med lagens Champions League–möte i våras. Nu straffas den franska storklubben av Uefa.

Paris Saint–Germain måste stänga två läktarsektioner på arenan Parc des Princes i nästa hemmamatch i Champions League, meddelar Uefa.

Anledningen är att delar av den franska klubbens supportrar sjöng diskriminerande ramsor och kastade flaskor mot handikappade Chelsea–fans under lagens Champions League–möte i våras.

Chelsea–supportrarna satt framför PSG–fansen och berättade efteråt att de blivit trakasserade och hotade matchen igenom.

– Allt jag kunde se runtomkring mig var flaskor som hade kastats. Vi var tio och de var tusentals, sa Lisa Hayden, en av de drabbade, till BBC efter matchen.

PSG förstår inte alls varför de straffas.

– Vi är chockade och överraskade över beslutet. Vi vill att Uefa skickar underlaget för straffet så att vi kan överklaga, säger klubben i ett uttalande på sin hemsida, och berättar även att de är emot all form av diskriminering.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.