Foto: SVT

Harder gör mål i varannan match

Uppdaterad
Publicerad

Sverige får se upp för en bekant dansk skyttedrottning på tisdag. Linköpings Pernille Harder har gjort 31 mål på 66 landskamper. ”När man tror på det är det större chans att man gör mål”, säger 22-åringen till SVT Sport.

Efter två 3-0-segrar i inledningen möter Sverige Danmark i EM-kvalet på Gamla Ullevi på tisdag. Det blir ett bekant möte för många av de danska spelarna. En tredjedel av dem har svenska klubbadresser.

Till exempel Linköpings Pernille Harder, som gör mål i nästan hälften av landskamperna.

Damlandslaget i fotboll

– Det ger bra självförtroende. Jag tror att jag kan göra mål när jag går in till match. När man tror på det är det större chans att man gör mål, säger Harder.

Danmark spelade sin första match i kvalet i torsdags, och vann över Moldavien.

– Jag tycker att vi är starka. Det är fortfarande ett nytt lag. Vi har många unga tjejer, inte så många gamla rutinerade spelare. Vi får se nu när vi ska möta Sverige. Moldavien är inte ett superbra lag så det är svårt att säga exakt hur bra vi är utifrån den matchen. Men vi har bra självförtroende med oss, och jag hoppas att vi kan utnyttja det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet