Foto: TT Nyhetsbyrån

Petad i A-landslaget – nobbar U21

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Johansson blev petad ur A-landslaget eftersom Mikael Lustig är tillbaka. Då valde Johansson att tacka nej till U21-landslaget, som ville ha med Alkmaars högerback i EM-playoffmatcherna mot Frankrike.

– Nobbat är väl ett starkt ord. Vi hade en konstruktiv dialog, där han är ärlig mot mig och säger att motivationen för U21 inte finns där på samma sätt som förut, i och med att han har varit med i A-landslaget förut. Det har jag respekt för, säger U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson till Expressen.

Ericson hoppas att John Guidetti snart spelar i A-landslaget men är nöjd med att anfallsstjärnan är med i U21 just nu. Guidetti kände ingen större besvikelse över att inte få spela med A-landslaget nästa vecka.

– Nej, jag pratade med honom i går, och han ser det här som att han är på väg tillbaka. Jag tror att det här är optimalt för honom. Jag upplever att han tycker att det är riktigt kul med den här gruppen i U21, säger Ericson om Guidetti.

Hela U21-truppen mot Frankrike

Målvakter: Patrik Carlgren, AIK; Andreas Linde, Helsingborg

Backar: Ludwig Augustinsson, IFK Göteborg; Joseph Baffo, Halmstad; Filip Helander, Malmö FF; Sebastian Holmén, Elfsborg; Pa Konate, Malmö FF; Alexander Milosevic, AIK; Isak Ssewankambo, Breda

Mittfältare/anfallare: Gustav Engvall, IFK Göteborg; John Guidetti, Celtic; Simon Gustafson, Häcken; Melker Hallberg, Udinese; Abdulrahman Khalili, Mersin Idmanyurdu; Isaac Kiese Thelin, Malmö FF;  Oscar Lewicki, Häcken; Kristoffer Olsson, Midtjylland; Simon Tibbling, Djurgården

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.