Peterson premiärmålade för Liverpool

Uppdaterad
Publicerad

Med Luis Suarez borta klev en ung och hungrig svensk fram för Liverpool. 19–årige Kristoffer Peterson satte sitt allra första mål för den engelska storklubben i en träningsmatch mot danska Bröndby.

Kristoffer Peterson byttes in för Liverpool efter halvtidsvilan. Då ledde Bröndby med 1–0. Efter bara ett par minuter på planen såg den 19–årige talangen till att det var kvitterat.

Jordan Ibe dribblade sig fram längs kanten och spelade in bollen framför mål, där Petersson enkelt kunde peta den över mållinjen.

– Enorm glädje, men min första tanke var på min styvfader som alltid pushat mig, som tyvärr gått bort, säger Peterson till Sportbladet.

Det här var Kristoffer Peterssons andra match i Liverpools A–lag. Under slutet av förra säsongen var han utlånad till League One–klubben Tranmere. På Petersons meritlista finns också ett par U21–landskamper.

Bröndby vann till slut matchen med 2–1. I Bröndby spelade nyförvärvet Johan Elmander 62 minuter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.