Foto: Bildbyrån

Planen inför VM: ”Individuell träning”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska landslaget har besvärats av många skador under våren vilket har oroat inför sommarens VM-slutspel. Men nu ger landslagsläkaren Yelverton Tegner lugnande besked. – Om det vore final idag är det bara Jessica Samuelsson som inte hade kunnat spela, säger han till Expressen.

För två veckor sedan presenterade förbundskapten Pia Sundhage sin VM-trupp med två chansningar. Lårskadade Charlotte Rohlin, och Lisa Dahlkvist, som besvärats av en ömmande höft, vilket har medfört att hon inte spelat en enda hel allsvensk match under våren, blev uttagna trots frågetecken.

Men det är inte bara Rohlin och Dahlkvist som haft skadeproblem, utan ytterligare tio spelare har dragits, eller dras med skavanker. Däribland Hanna Folkesson, Kosovare Asllani och målvakten Hedvig Lindahl.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Finns en plan

Men här är beskedet som lugnar såväg lagledning som spelarna själva:

– Om det vore final i dag är det bara Jessica Samuelsson som inte hade kunnat spela. Jag är inte speciellt orolig, säger landslagsläkaren Yelverton Tegner till Expressen.

Han berättar vidare att det finns en plan för att få samtliga i hundraprocentigt skick innan mästerskapet börjar.

– Jag har träffat spelarna sedan i fredags. Det finns en del skavanker som vi ska se till att få kontroll på. Det innebär att de får köra specialrehabilitering, säger Tegner till tidningen.

Fotbolls-VM spelas i Kanada mellan 6 juni och 5 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Mer i ämnet