Oroligt bakom Hammarbys bänk i slutet av derbyt mot AIK. Foto: BILDBYRÅN

Polisen fick skydda Nanne – från egna fansen

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby blev utspelade och utbuade i Stockholmsderbyt mot AIK.

Då fick tränaren Nanne Bergstrand skyddas av polis – efter att supportrar försökt storma avbytarbänken.

”Fansen som tror att det hjälper att skrika könsord... jag förstår inte logiken”, säger mittbacken Richard Magyar till C More.

AIK körde över Hammarby och hade 3–0 redan efter 38 minuters spel. Resultatet stod sig tiden ut och Hammarbyfansen var inte sena med att visa sitt missnöje.

Ett gäng supportrar försökte i slutet av matchen ta sig in på avbytarbänken för att konfrontera Nanne Bergstrand.

Tränaren och spelarna fick skyddas av polis som bildade en barrikad för att hålla supporterskaran borta.

”Absolut inte okej”

– Vi såg hur det rörde sig folk mot avbytarbänken och det är klart att man hör vad som sägs. Men folk får tycka vad de vill, säger Erik Israelsson till Sportbladet.

Mittfältskollegan Johan Persson säger att spelarna står bakom Bergstrand.

– Är det någon som ska vända det här så är det han. Samtidigt förstår jag fansen till fullo. 0–3 i ett derby är absolut inte okej, men vi går inte och gömmer oss. Vi är lika besvikna som dem, säger han till Sportbladet.

”Har fans emot oss”

Mittbacken Richard Magyar beskriver stämningen på läktaren som ”hatisk”.

– Vi är inne i en motig period och har en hel del fans emot oss också. Det gör det inte lättare. Majoriteten är extremt stöttande och det uppskattar vi enormt men fans som tror att det hjälper att trycka ned individer... det är sånt som motståndarfans gör, säger han till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.