Foto: TT Nyhetsbyrån

Polska huliganer i bråk

Uppdaterad
Publicerad

Polska fotbollshuliganer slogs med varandra och fransk polis fick använda tårgas, pepparsprej och batonger för att få ordning på läget i Marseille inför matchen mellan Polen och Ukraina i fotbolls-EM.

Tusentals polska fans laddade inför kvällens match när oroligheterna startade. Enligt polisen var det rivaliserande polska huligangrupper som hamnade i slagsmål. Fyra personer greps.

Marseille har drabbats hårt av huliganism och inför mötet mellan England och Ryssland i början av EM drabbade fans samman tre dagar i rad. Enligt myndigheterna jobbar 1 000 poliser och 200 säkerhetsagenter kring kvällens match i Marseille.

På tisdagen bötfällde Uefa det ungerska fotbollsförbundet med motsvarande 600 000 kronor för läktarstörningar i samband med mötet mellan Ungern och Island.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet