Chile till final efter Bravos straffuppvisning

Uppdaterad
Publicerad

Chile är klart för final i Confederations Cup.

Claudio Bravo blev stor hjälte i straffläggningen när han räddade tre straffar.

Matchens första 105 minuter hade inte särskilt mycket.

Den sista förlängningskvarten hade desto mer.

Confederations Cup

Med sju minuter kvar av förlängningen stämplades Francisco Silva över foten av portugisiska mittbacken José Fonte – och föll till marken i straffområdet.

Men den iranske domaren viftade avvärjande – och ingen videogranskning genomfördes.

På sociala medier var många undrades över varför ingen videogranskning genomfördes. Men det räcker inte för VAR-teamet att misstänka att domaren gjort ett misstag. Det måste vara obestridligt, annars ska domslutet stå fast, och domaren ska inte kontaktas för videogranskning.

Bravo räddade allt

Chile fick försöka göra ett spelmål i stället – och som man försökte.

Med två minuter kvar till straffläggningen drog Arturo Vidal med ett stenhårt skott från 20 meter mot den bortre stolpen. Bollen tog i insidan av stolpen och studsade tillbaka till Chile-anfallaren Martin Rodriguez som fick helt öppet mål bara meter från mållinjen. Men det stressade volley-avslutet skickades i ribban.

Men matchen kom att avgöras med straffläggning.

Där briljerade Claudio Bravo. Hans lagkamrater satte samtliga sina tre första straffar. Och när Bravo räddade alla tre var straffläggningen över tidigt.

Nu väntar antingen Mexiko eller Tyskland i söndagens final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Confederations Cup

Mer i ämnet