Portugisisk journalist: ”Kommer bli en svår match”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon kväll spelar Sverige sin andra final någonsin i U21-EM. Där ställs de mot Portugal, som krossade Tyskland med 5-0 i semifinalen. För Portugal skulle ett guld betyda väldigt mycket, menar journalisten Diogo Oliveira.

Både Sverige och Portugal spelar sin andra U21-EM-final någonsin. Båda nationerna förlorade sin första final, 1992 respektive 1994.

– I Portugal är turneringen jättestor, vi har många stora namn i Portugal som Benardo Silva och Ivan Cavaleiro. Det skulle betyda jättemycket för oss med en första guldmedalj, säger Oliveira till SVT Sport.

U21-EM 2015

Oliveira är imponerad över de svenska suppportrarna under mästerskapet.

– Vi var överraskade över så många lyckliga svenska fans. Väldigt rolig stämning. Vi i Portugal har följt Lindelöf (Victor) extra eftersom han spelar i Benfica.

– Vi har stort självförtroende, stort fokus. Vi vill visa den potential som fanns mot Tyskland. Men det kommer bli en svår match, två bra lag. Men jag tror på Portugal, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet