Foto: Bildbyrån

Premier League-publik i gemensam protest

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollssupportrar till alla Premier League-lag kommer i helgen genomföra en gemensam aktion mot vad de kallar världens dyraste biljetter.

Snittpriset för att se en Premier League-match är 683 kronor. Något engelska fotbollssupportrar tycker är alldeles för dyrt. I helgen kommer därför supportrar i hela Premier League, och också i andra divisionen The Championship, att ha banderoller där de förespråkar en prissänkning. Främst ligger fokuset på att få ner priset för bortasupportrar. Förslaget från supporterhåll är ett maxpris på 250 kronor för bortabiljetter.

– Priserna stoppar många fans från att se livefotboll, säger Kevin Miles, ordförande för den engelska supporterunionen, enligt BBC. 

Premier League

Protesterna kommer genomföras på bland annat Liverpoolderbyt mellan Everton-Liverpool och även på lördagens stormatch mellan Arsenal och Manchester United.

Just Arsenal är klubben med högst biljettpriser i Premier League, enligt en nypublicerad studie som BBC tagit del av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League

Mer i ämnet