PSG kan säkra ligatiteln på söndag

Uppdaterad
Publicerad

Blaise Matuidi blev sen matchhjälte för Paris Saint-Germain och tog Zlatan Ibrahimovics lag ett steg närmare ligatiteln.

Mittfältaren glidtacklade in bollen efter en perfekt djupledspassning av inhopparen Lucas. Hans 1-0-mål mot Evian kom i den 89:e minuten och gav tre värdefulla poäng. Gästande bottenlaget Evian hade då kämpat med en man mindre i en halvtimme, sedan Kassim Abdallah dragit på sig två gula kort. Evian fick dessutom två spelare huvudskadade.

– Vi har en mycket bra säsong. Men det är alltid svårt att möta lag som kämpar för sin överlevnad i slutet av säsongen. Evian gav allt, sade Matuidi efter matchen enligt AP.

Franska Ligan 2013-2014

Med fyra matcher kvar har PSG 82 poäng, tio mer än tvåan Monaco. En seger till och guldet är säkrat – trots att den svenska superstjärnan Ibrahimovic alltjämt är skadad. På söndag har man chansen borta mot Sochaux. Seger då – och PSG har försvarat den franska ligatiteln.

Laget kan även bli mästare i kavaj på lördag, om Monaco misslyckas mot Ajaccio.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska Ligan 2013-2014

Mer i ämnet