PSG leder med 4-0 i den första åttondelsfinalen.

”Det här gör ont. Det känns hela vägen in i själen”, säger Barça-mittfältaren Sergio Busquets till Viasat.

Det var en mardrömslott att ställas mot FC Barcelona i åttondelsfinalerna i Champions League.

Men det är katalanerna som lever i en mardröm under tisdagskvällen.

Matchen vara bara 18 minuter gammal när Angel Di Maria gav hemmalaget ledningen 1-0 på frispark när Luis Suarez vek undan i muren.

Än värre för gästerna blev det när Marco Verratti hittade en frispringande Julian Draxler till 2-0 och ett psykologiskt tungt mål precis före den andra halvleken.

Och om Barcelona hoppats på att hitta sig in i matchen i den andra halvleken kom nästa dråpslag när den var blott tio minuter gammal. Di Maria gjorde bort Andres Iniesta utanför straffområdet och böjde läckert upp 3-0 i krysset – hans andra mål för kvällen.

Tungt utgångsläge

I den 71:e matchminuten såg även PSG:s skyttekung Edinson Cavani till att ta sig in i målprotokollet. Uruguayaren sprang sig loss i straffområdet, serverades av Thomas Meunier och placerade in 4-0.

Gästerna lyckades aldrig ta sig in i matchen. Närmast ett tröstmål kom Samuel Umtiti med en nick i stolpen på hörna.

– Det här gör ont. Det känns hela vägen in i själen. De var bättre på allt i dag. Ingenting vill sig för oss, sådan är fotbollen. Men i dag gör det riktigt riktigt ont, säger Barça-mittfältaren Sergio Busquets till Viasat och fortsätter:

– Det är en kombination av misstag, att vi inte kommer upp i nivå, och att PSG gör en fantastisk insats.

Utgångsläget inför returmötet den 8 mars är därmed minst sagt prekärt för Barcelona. Vid ett PSG-mål i Barcelona kommer katalanerna behöva göra minst sex mål för att kunna avancera till kvartsfinal.

– Hemma är vi jättestarka, men fyra mål är en chock. Att komma över det blir väldigt svårt, säger Busquets.

Fakta: Så fortsätter Champions League

Onsdag: Bayern München–Arsenal, Real Madrid–Napoli, åttondelsfinal, första matchen.

21 februari: Leverkusen–Atlético Madrid, Manchester City–Monaco.

22 februari: Porto–Juventus, Sevilla–Leicester.

Returmatcherna spelas 7–8 mars och 14–15 mars.