Malmö föll mot PSG

Zlatan Ibrahimovic klackade fram Cavani till 2-0 för PSG, och lämnade med kvarten kvar. Malmö FF var aldrig nära när Parislaget vann i Champions League på Parc des Princes. ”Det är en läropeng”, säger Markus Rosenberg till SVT Sport.

PSG hade Malmö FF under hårt tryck inledningsvis, vilket också gav utdelninig omgående. Ángel Di María gick i djupet bakom Yotun, och placerade bollen i bortre krysset.

– Ett klassavslut, enda maskan man kan göra mål på Wiland, och den hittar han, säger Glenn Strömberg till Viasat.

Champions League

Matchen var Di Marías första Champions League-match för PSG, och debutmålet dröjde inte ens fyra minuter.

Hårt tryck PSG inledningsvis

Malmö hade svårt att komma över egen planhalva inledningsvis. Oscar Lewicki hade MFF:s första halvchans, när han kom igenom, men Thiago Silva bröt i sista sekund.

Första heta chansen från Zlatan kom i 15:e minuten, på nick, men i offside. Fem minuter senare var Ibrahimovic ytterst nära 2-0 för PSG, när han kom fri med Wiland efter öppnande passning.

Första halvlek tecknas PSG. Och en hel del Ángel Di María. Det gick lite för snabbt, det var lite för svårt, varje enskild motståndare i PSG var lite vassare.

– En mardrömsöppning, säger assisterande tränaren Olof Persson till Viasat.

Bytte spelsystem i halvtid

MFF gjorde ett offensivt byte i halvtid. Felipe Carvalho, en av tre mittbackar från start, gick ut, och yttermittfältaren Vladimir Rodic in.

MFF ställde i och med bytet om från den defensiva 5-3-2-formationen till 4-4-2. Ett lyckosamt drag inledningsvis av andra halvlek. Malmö hade matchens första hörna fem minuter in i halvleken, och hade mer boll än i första.

Maxwell hade första kvartens bästa chans i andra halvlek när han utanför straffområdet fick på ett tungt skott mot Johan Wilnad, som kunde styrka undan. Vaket av Maxwell att söka ytan och jobba sig till möjligheten.

Mål PSG efter MFF:s bästa 15 minuter

2-0 PSG kom i 62:a minuten. Zlatan Ibrahimovic skarvade med klacken vidare ett inlägg från Maxwell, in mot Cavani som med pannan styrde bollen mot bortre stolpen, otagbar för Johan Wiland. Målet kom efter Malmö FF:s bästa femton minuter i matchen.

– De är fantastiska skickliga individuellt. Ger du dem yta och tid är det svårt att försvara mot dem, säger Lars Lagerbäck till Viasat.

– Det var ett bra mål, jag ska få matchträning nu så jag kommer in i det, så det blir bra, säger Zlatan till Viasat efter matchen.

Minuten senare var PSG nära ledning 3-0, men Johan Wiland reflexräddade. Cavani avslutade till vänster, precis vid straffområdet, efter att bollen gått pang-pang-pang från Zlatan, in centralt, och vidare ut.

Klassräddning Wiland på Luiz nick

Johan Wiland höll kvar Malmö i matchen efter ytterligare en mästerlig parad. Blixtsnabbt med högerhanden, ut till hörna, efter nick från hyfsat nära håll från David Luiz. Klassräddning, Wiland.

– Han gör en prickpri match, målen kan han inte göra något åt, säger Lars Lagerbäck.

Zlatan Ibrahimovic gick av med kvarten kvar att spela, till applåder från såväl hemma- som bortafansen på Parc des Princes. En halvskadad Zlatan stod för en stabil bra insats, med klackassist till Cavani-mål, och lämnade plats för Javier Pastore.

Ett aggressivt försvarssspel öppnade för en MFF-chans efter kontring i 79:e minuten. Men Djurjic avslutade själv, för svagt, och kunde enkelt räddas av Trapp i PSG-målet.

Ángel Di María, som kommer från en tung sejour i Manchester United där han inte kom in i det engelska spelet, byttes ut i 85:e. Di María låg bakom mycket av PSG:s fina offensiva spel.

”Jag fick jobba idag”

Wiland fick briljera ytterligare med ny parad på tilläggstid när Lazezzi kom fri. Det sista som händer i matchen är att Lavezzi får in en boll bakom Wiland, men domaren vinkar för offside och matchen slutar 2-0 till PSG.

– Det är två bra mål. Zlatan förlänger till Cavani, det kan jag inte göra något åt. Det första med Di Mariá får jag kolla lite på säger en självkritisk Wiland, och fortsätter.

– Jag är nöjd med min insats, jag fick jobba lite idag. Det är roligt att få visa att man kan, jag vill visa att jag kan spela de här matcherna, säger Johan Wiland till Viasat.

PSG som endast förlorat en hemmamatch på de 34 senaste i europaspel, vinner nummer 35, mot Malmö FF.

– Det är en läropeng. Det var en väldigt tuff match och en tuff start. Men jag är inte så besviken, säger Markus Rosenberg till SVT Sport.

Trots att det blev förlust tycker han att MFF håller Champions League-nivå.

– Absolut, vi känner att vi är där. Men vi måste rätta till saker. Vi har många nya som inte spelat Champions League innan. Nu efter första matchen lägger sig nervositiet och vi vet att vi kan spela mycket bättre, säger han.

Om två veckor väntar Real Madrid hemma i Malmö.