Zlatan redo för Champions league-match. Foto: SVT Sport

Zlatan kan ta första kliv mot CL-semifinal

Uppdaterad
Publicerad

De slog ut Chelsea i åttondelsfinalen. I kväll ställs PSG på nytt mot engelskt motstånd i första matchen av två mot Manchester City. ”Blir två bra matcher”, säger Zlatan Ibrahimovic till SVT Sport.

Det är på dagen fyra veckor sedan Paris Saint-Germain slog Chelsea på Stamford Bridge i London med 2-1 och säkrade en plats i kvartsfinalen i Champions League. Zlatan avgjorde matchen med sitt 2-1-mål i andra halvlek och blev därmed målskytt i båda mötena med Chelsea.

I kväll väntar Manchester City, som är i CL-kvartsfinal för första gången någonsin, i det första av två möten.

– Det kommer bli två bra matcher, blir spännande, säger Zlatan.

– Det bästa laget går vidare helt enkelt, säger han.

Joe Hart tillbaka

Manchester Citys målvakt Joe Hart fick utgå efter en vadskada i andra halvlek i mötet med Manchester United och saknades i senaste matchen mot Bournemouth. Hart ska dock vara spelklar till matchen i kväll.

– Joe har kunnat träna utan problem de senaste dagarna. Vi har gjort alla medicinska test och han ska inte ha några problem att spela, säger Manuel Pellegrini till Eurosport.

Ersättaren: Inte rädd för Zlatan

Men City får däremot klara sig utan mittbacken och lagkaptenen Vincent Kompany. Eliaquim Mangala blir förmodligen den som får ta hans plats, precis som mot Bournemouth.

– Jag respekterar PSG, jag respekterar Zlatan, Cavani och di Maria, men jag är inte rädd för dem, säger Mangala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.