Foto: TT Nyhetsbyrån

PSG-stjärnorna tvekar om återkomst till Paris

Uppdaterad
Publicerad

I fredags utsattes Paris för terrorattacker som skakade om en hel värld. Zlatan Ibrahimovic har uttryckt sin oro och skänkt alla sina tankar till de drabbade. Nu tvekar hans lagkamrater i PSG, David Luiz och Edinson Cavani om huruvida de ska återvända till den franska huvudstaden. ”Om det vore upp till mig skulle jag inte åka tillbaka”, säger Luiz.

Över hundra människor har mist livet efter de terrorattacker som i fredags inträffade i Frankrike. Ännu är det flera hundra personer som befinner sig i ett kritiskt tillstånd. Situationen har gjort att många har tvivlat på att återvända till Paris. Däribland Zlatan Ibrahimovics klubbkompisar David Luiz och Edinson Cavani. Som, precis som Sveriges lagkapten, har varit i väg på landslagsuppdrag och de menar att nu är framtiden i Paris Saint-Germain oviss.

– Att spela för PSG är mitt jobb, men om det var upp till mig skulle jag inte återvända, säger Luiz enligt Mirror.

– Jag har min flickvän, vänner och lite familj i Paris. De var väldigt ledsna och rädda, jag vet inte vad jag ska göra.

”Det är hemskt“

Enligt L'Equipe har även Cavanis landslagskollega Alvaro Gonzales bekräftat forwardens oro.

– Det är hemskt, både för fotbollen och staden. Cavani pratade om det faktum att David Luiz inte vill återvända till Paris och Edinson säger att han inte heller vill åka tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.