Men det spelade ingen roll.

Hans Paris SG vann ändå – hemma mot Barcelona.

– Tydligen behövdes inte ”Ibra”, säger Barcelonas Andres Iniesta.

Zlatan Ibrahimovic är skadad. Och i ligan har spelet hackat betänkligt för storsatsande PSG.

Men när laget i kväll mötte den spanska storklubben Barcelona i Champions Leagues andra gruppspelsomgång tog laget en imponerande seger.

Champions League 2014-2015

Luiz inledde målskyttet

PSG vann, fullt rättvist, med 3–2. Det franska laget var i förarsätet under större delen av matchen, även om de aldrig riktigt kunde slappna av. David Luiz gav laget ledningen redan efter tio minuter, men blott två minuter senare kvitterade Lionel Messi.

Knappa kvarten senare gjorde Marco Verrati 2–1, en ledning som Blaise Matuidi utökade nio minuter in  i den andra halvleken.

Neymar nickade

Den trygghet som PSG då möjligen kände blev dock kortvarig. Bara två minuter senare reducerade Neymar då han nickade in Dani Alves inlälgg.

Men någon kvittering lyckades Barcelona aldrig göra, trots att de – framför allt i slutet – hade mycket boll.

”Jättebra kväll”

Men det var nära. Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid träffade Munir El Haddadi stolpen med ett hårt skott.

– En jättebra kväll! Det var en fantastisk atmosfär här och alla spelare jobbade hårt. Alla spelare gav allt och jag är jättenöjd, säger David Luiz till Viasat.

”Fantastisk spelare”

Han vill dock inte säga att segern var ett bevis på att Zlatan är så oumbärligt som många kanske tror.

– Alla lag behöver Zlatan. Han är en fantastisk spelare, och fantastiska spelare som Zlatan behövs av alla lag, säger han.

– Tydligen behövdes inte ”Ibra”, även om han är en stor spelare. Men det finns många bra spelare i deras lag. Vi försökte dock fokusra på vårt spel, säger Barcelonas Andres Iniesta till Viasat.