PSG vann utan bänkad Ibrahimovic

Uppdaterad
Publicerad

Paris Saint-Germain kan vara på väg mot en inhemsk trippel. Utan Zlatan Ibrahimovic på planen tog sig PSG vidare till kvartsfinal i den franska cupfotbollen, genom att slå Nantes med 2-0.

PSG fajtas med Lyon och Marseille i toppen av tabellen i Ligue 1. I ligacupen är laget redan i final, och i franska cupen nu i kvartsfinal sedan Nantes, med allsvenske bekantingen Alejandro Bedoya i laget, besegrats med 2-0 i åttondelen på Parc des Princes.

Zlatan Ibrahimovic fanns med i matchtruppen, men tränaren Laurent Blanc valde att hålla kvar sin svenske stjärna på bänken matchen igenom.

I stället var det ”Ibras” anfallskollega Edinson Cavani som inledde målskyttet när han nickade in 1-0 i den 19:e minuten på en frispark slagen av Davdi Luiz. Yohan Cabaye slog sedan in en retur till 2-0 i den 34:e. Det var mittfältaren Cabayes blott andra mål för PSG den här säsongen.

Åttondelsfinal i Champ League mot Chelsea

I helgen möter Paris Saint-Germain Caen i Ligue 1, och sedan väntar åttondelsfinalen i Champions League mot Chelsea 17 februari. Då lär Ibrahimovic få betydligt mer tid på planen.

För Ola Toivonens Rennes tog cupresan slut mot Monaco. Monaco vann med 3-1 sedan ynglingarna Almany Touré (18 år), Anthony Martial (19) och Wallace (20) gjort lagens mål. Pedro Henrique satte Rennes mål, men till ingen nytta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.