Publikfiasko på Friends – då skänker spelarna biljetter. Foto: Bildbyrån

Publikfiasko – då skänker spelarna bort biljetter

Uppdaterad
Publicerad

Viktigt VM-kval för landslaget – men publiken sviker återigen. Då kliver spelarna in och skänker bort 1 000 biljetter. ”Ett jättebra sätt att bjuda tillbaka till publiken”, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

På söndagen hade bara 20 000 biljetter sålts till Sveriges VM-kvalmatch mot Bulgarien på måndagkväll – inte ens hälften av vad som ryms på Friends Arena. 

Nu skänker spelarna i landslaget 1 000 biljetter till matchen för att få drag på läktarna.

Herrlandslaget i fotboll

– Vi vill ha mycket folk på våra hemmamatcher. Det var ett enkelt beslut när vi såg att det inte var så många biljetter sålda, säger initiativtagaren lagkaptenen Andreas Granqvist på en presskonferens och ville inte närmare gå in på hur spelarna ska dela upp kostnaden mellan sig, men slängde ur sig något om procentuell fördelning av inkomsten.

Dumpade priser har inte gett effekt

Förbundskaptenen Janne Andersson fick frågan om hur han skulle kontra på spelarnas utspel.

– Jag får väl betala sju biljetter om det ska vara procentuellt av lönen gentemot Granen, ler Andersson som var full av underfundig humor under presskonferensen.

Inför matchen mot Nederländerna kapades biljetttpriserna på etage tre i sista stund. Resultatet då blev 37 000 åskådare. Till matchen mot Bulgarien har det dumpade priset behållits, men publiktillströmningen har uteblivit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet