Nino Pulvirenti (till höger) och hans vice ordförande Pablo Cosentino (till vänster) hör till de sex som gripits misstänkta för matchfixning. Foto: TT Nyhetsbyrå

Pulvirenti erkänner matchfixning

Uppdaterad
Publicerad

Efter polisens razzia mot fotbollsklubben Catania, där sju personer greps misstänka för så kallad matchfixning, har klubbens ordförande nu erkänt.

– Antonio Pulvirenti har bekräftat att han köpte resultatet i matcherna Varese-Catania och framåt. Han betalade 100 000 euro för varje match, han gjorde det för att rädda Catania, säger åklagaren Giovanni Salvi, enligt TT.

Matcherna som är under utredning är Catanias segrar mot Varese (3-0), Trapani (4-1), Latina (2-1), Ternana (2-0), Avellino (1-0) och 1-1-matchen mot Livorno. Salvi bekräftar att minst fem matcher, kanske sex, fixades och att pengar har betalats till spelare.

Catania slutade på åttonde plats i Serie A så sent som säsongen 2012-2013, men har sedan dess varit i sportsligt fritt fall. Laget åkte ur Serie A i fjol och slutade den gångna säsongen först på 15:e plats i Serie B.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.