Foto: TT Nyhetsbyrån

IFK polisanmäler supporter efter dödshot

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings målvakt möttes av texten ”vi ska hugga halsen av dig” efter att ha fixat en poäng i bortamötet mot Blåvitt. Nu gör klubben en polisanmälan.

IFK Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson räddade en straff i slutet av gårdagens match mot IFK Göteborg (0–0) vilket bäddade för en poäng på Gamla Ullevi. Nu mordhotas han.

– Vi har diskuterat det här inom föreningen under dagen och även varit i kontakt med supporterpolisen. Vi har kommit fram till att vi ska göra en anmälan mot den här individen som har hotat David, säger IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt.

Allsvenskan 2015

– Vi ser från vår sida i föreningen väldigt allvarligt på den här typen av hot och tilltag.

Har klubben en policy för att hantera den här typen av hot?

– Svensk elitfotboll har en policy för hur man ska hantera olika typer av ordningsstörningar och relationen med supportrar.

I Norrköping har vi inte prövat den tidigare men nu är det ett skarpt läge så vi följer den typen av rekommendationer som finns när det gäller att anmäla den här typen av individer, säger Hunt.

Hur har David tagit det hela?

Naturlitvis känner han ett obehag. När man blir drabbad av något sånt här är det ingenting man bara viftar bort.

”Det finns idioter överallt”

– Jag bara garvade åt det i början, men sedan började han skriva mer, så jag blev lite irriterad till slut. Det är inte kul att läsa sådant, om ens familj. Det finns idioter överallt, säger Mitov Nilsson till Expressen, som valde att publicera hoten på sitt officiella Twitterkonto.

”Kommer nog fortsätta”

– Tråkigt nog så kommer det förmodligen att fortsätta med tanke på våra framgångar. Men det är bara att strunta i det, jag lägger inte någon jättestor vikt vid det. Det är inga roliga saker, men det känns som det är saker man får acceptera i dagens samhälle om man är en offentlig person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet