Ramos nickade VM-titeln till Real

Champions League-titeln i våras tog Real Madrid till klubblags-VM i Marocko. I kväll blev det spanska storlaget mästare efter 2-0 över argentinska San Lorenzo.

– Ett oförglömligt år, sade Sergio Ramos enligt AP.

Det var andra gången som titeln gick till ett europeisk lag. Förra året vann Bayern München tunrneringen som spelas mellan de bästa lagen från varje kontinent. Real Madrid tog sig till årets final efter semifinalsegern mot Cruz Azul i onsdags. Då var Sergio Ramos en av målskyttarna.

Van finalmålskytt

Ramos har haft en stor del i Real Madrids framgångar.  Han har gjort mål i spanska supercupen, Cahmpions League-final  och i kväll nickade han in 1-0 i finalen i klubblags-VM.

I den 37:e minuten fick Real Madrid en hörna från vänster. Toni Kroos slog inlägget mot mitten av straffområdet där Sergio Ramos mötte bollen med perfekt med pannan.

Argentinska San Lorenzo hade svårt att skapa chanser och lyckades aldrig utmana om segern.

Bale avgjorde

I andra halvlek fick Gareth Bale bollen i straffområdet. Kvickt avslutade han vid bortre stolpen och och 2-0 räckte för att spanjorerna skulle bli världsmästare i Marrakech. Detta var Real Madrids fjärde titel i år.

– Real Madrid är nu världens bästa lag, säger Real-tränaren Carlo Ancelotti

”Ännu en viktig titel för laget. Klubblags-VM är vårt”, skriver Cristiano Ronaldo på sitt twitterkonto.

Även målskytten Gareth Bale uttryckte sin glädje på sociala medier.

”Kan inte tänka mig en bättre julklapp”, skriver walesaren.

Auckland från Nya Zeeland tog bronset efter att ha slagit Cruz Azul på straffar.