Real Madrid har ett bra läge att vinna sin Champions League-grupp. Foto: Bildbyrån

Real Madrid har greppet om första platsen

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid har kopplat ett rejält grepp om första platsen i gruppen. Det spanska storlaget besegrade Paris Saint-Germain i Champions League på hemmaplan. Segerorganisatör blev Nacho med matchens enda mål.

Zlatan Ibrahimovic och Paris Saint-Germain öppnade piggt. Den svenske landslagskaptenen fick möjlighet två gånger om att ge gästerna ledningen.

Först fick 34-åringen vända upp i straffområdet men skottet smet strax utanför. I slutet av den andra halvleken fick svensken chans att på frispark spräcka nollan men skottet återigen tätt utanför.

Långskott tog på försvarare

I stället var det Real Madrid som, varken logiskt eller rättvist, kunde ta ledningen. Ett långskott tog på en bortaförsvarare och styrdes till Nacho som från snäv vinkel hittade målet och satte 1-0 för hemmalaget.

Närmast kvittering kom Paris-laget genom förre Real Madrid-spelaren Angel di Maria på frispark. I matchens slutskede prickade argentinaren ribban och Real Madrid höll undan och vann med 1-0.

– Det hade mycket boll och ställde också till problem för oss på kontring. Vi fick med oss tre väldigt viktiga poäng men vi måste fortsätta förbättra oss, säger Madridförsvararen Sergio Ramos enligt AP.

I och med segern toppar Real Madrid gruppen, tre poäng före PSG.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.