Vinicius Junior undvek kort och blev hjälte för Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Först undvek Real Madrids Vinicius Junior rött kort när han tryckte till Willi Orban mot halsen – sedan satte han avgörande målet.

Nu är Madrid klart för kvartsfinal i Champions League efter 2-1 mot Leipzig sett över två matcher.

– Det var inte vår bästa match för säsongen, säger Real Madrids Nacho Fernandez enligt AP.

Vinicius Junior var i centrum när Real Madrid tog sig till kvartsfinal i Champions League.

I 54:e minuten drog han på sig ett gult kort när han knuffade omkull Willi Orban genom att trycka till med båda händerna mot halsen på Orban. En aktion som mycket väl kunnat ge rött kort, men som stannade vid gult.

Det tackade han för genom att i 65:e minuten sätta 1-0 till Madrid, som hade 1-0 att gå på från första mötet med Leipzig. Och det visade sig vara ett viktigt mål.

För tre minuter senare, kanske fylld med ilska, skulle Orban svara genom att från boxen nicka in ett inlägg till 1-1.

1-1 stod sig matchen ut, trots flera bra lägen från Leipzig på slutet, vilket gjorde att Vinicius Juniors mål blev avgörande i Madrids 2-1-seger sett över två matcher.

– Det var inte vår bästa match för säsongen. De spelade bra och vi gjorde inte det, men vi måste vara nöjda med tanke på att vi vidare till kvartsfinal i Champions League, säger Real Madrids Nacho Fernandez enligt AP.

I kvällens andra möte i Champions League vann Manchester City väntat mot Köpenhamn med 3-1, 6-2 på två matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.