Real mästare – efter galet drama

Real Madrid såg ut att gå mot en tung förlust.

Men på tilläggstid kvitterade de – och i förlängningen tog de hem den dramatiska finalen.

Atletico Madrid såg ut att ta en imponerande dubbel.

I den upphajpade Champions League-finalen i Lissabon, mot lokalkonkurrenten Real Madrid, tog de spanska ligamästarna i den 36:e minuten ledningen. Iker Casillas gick ut för att ta en nick från Juanfran. Diego Godin vann nickduellen mot Sami Khedira och nickade bollen över Casillas, som rusade tillbaka men inte hann rädda bollen från att gå över mållinjen.

Champions League 2013-2014

– Ibland gör man misstag, ibland gör man bra ifrån sig, säger Casillas efter matchen till Canal Plus.

– Det var helt tag ett misstag av mig, säger han till Viasat.

Stort Real-övertag

Målet såg länge ut att bli det enda i matchen. I den andra halvleken hade Real ett stort spelövertag, men hade förtvivlat svårt att skapa några riktigt heta målchanser.

Men till slut, i den tredje av fem annonserade tilläggsminuter, kom det efterlängtade målet.

Gick till förlängning

Luka Modric slog en hörna från höger och Sergio Ramos kunde ohotad slå till med en perfekt nick som gick in precis vid den vänstra stolproten.

Därmed gick matchen till förlängning. Den såg länge ut att sluta mållöst, och därmed gå vidare till straffar. Fem minuter in i den andra halvleken hände dock det som fick Europacupens mesta mästare att jubla:

Atletico jagade

Angel di Maria drog vackert några Atletico-försvarare och sköt ett skott som Thibaut Courtois räddade. Returen gick dock i en hög bana och Gareth Bale – som Real förra sommaren köpte från Tottenham för hela 872 miljoner kronor – kunde nicka in bollen i krysset.

Därefter försökte Atletico pressa på för en kvittering, men kom aldrig riktigt nära. Istället kunde Real göra 3–1 med tre minuter kvar att spela genom Marcelo, och tre minuter senare fastsällde Cristiano Ronaldo slutresultatet till 4–1 på straff. I och med målet blev Ronaldo den blott andre spelaren någonsin att göra finalmål för två olika klubbar. Vasovic (Partizan Belgrad och Ajax på 1960-talet) var den förste.

”Väntat så länge”

Real Madrid kan därmed för tionde gången totalt, och den första sedan 2002, titulera sig europeiska mästare.

– Det här är större än att bli världsmästare. Vi har väntat på detta så länge och hade lkovat våra fans att ta den tionde titeln, säger Iker Casillas till Canal Plus.

– Det var mycket lidande i kväll. Derat mål var tursamt, och dåligt av oss.

”Tyngre för dem”

Casillas erkänner att segern var lyckosam.

– I slutändan hade vi lite tur. Det var tyngre för dem. Och målet från Bale dödade dem.

Även tränaren Carlo Ancelotti var överlycklig:

– Otroligt! Det här är vad vi har jobbat för sedan säsongens start. Vi har lidit, men vi förtjänade det, sade han till Canal PLus.

”Fruktansvärt besvikna”

Atletico Madrids spelare var naturligtvis besvikna efteråt.

– Vi är fruktansvärt besvikna. Vi skapade inte tillräckligt många chanser och de var det bättre laget, säger Gabi, enligt Atletico Madrids Twitter-konto.

Tiago erkänner att de tröttnade i slutet av matchen.

– Vi gav allt vi hade, men vi hade inget mer att ge, sade han.