Karim Benzema gjorde matchens enda mål för Real Madrid. Foto: TT Nyhetsbyrån

Real-seger – trots jättemissar

Bayern München satte full fart direkt.

Men det var Real Madrid som vann.

Detta trots ett par jättemissar.

Efter en dryg kvart spelad på Santiago Bernabeu-stadion var det nog få som trodde att Real Madrid efter den första semifinalen skulle stå med ena benet i final.

Men så är det. Real Madrid vann med 1–0 och är nu bara 90 minuter från klubbens första Champions League-final sedan 2002.

Champions League 2013-2014

Benzema nätade

Målet kom efter 18 minuter. Fabio Coentrao kom med en djupledslöpning vid vänsterkanten av straffområden och slog ett perfekt inspel som gav Karim Benzema öppet mål. Benzema gjorde inget misstag utan satte matchens enda mål.

Efter målet spelade Real upp sig och hade faktikst ett par riktigt bra läge att utöka sin ledning. Bland annat hade Cristiano Ronaldo, som trots lårskadan som hållit honom borta i fyra matcher spelade från start, ett jätteläge men sköt högt över.

Götze nära kvittera

Bayern München hade även efter målet mycket boll men skapade få chanser och Reals seger var inte helt orättvis.

I den 84:e minuten var det dock riktigt nära att Bayern München skulle kvittera då Mario Götze hade ett jätteläge från bara några meters avstånd, men Iker Casillas visar att han trots lite speltid denna säsong fortfarande är en ritkigt bra målvakt.

– Förutom målet så gjorde vi det riktigt bra. Vi spelade bra och dominerade matchen. Det enda som saknades var ett mål, och det är synd. Vi skapade tillräckligt mycket för att göra mål, säger Bayern-stjärnan Arjen Robben i en tv-intervju.

– Men man får inte glömma att det är semifinal mot ett jättebra lag. De spelade kompakt, väldigt defensivt för att vara Real Madrid. Men som jag sa: Vi gjorde det bra, det var bara det att vi inte gjorde mål.