Gareth Bale avgjorde cupfinalen för Real Madrid. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bale cuphjälte efter galet solomål

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona ser ut att bli utan titel denna säsong.

I kväll hade de den bästa chansen, i finalen av spanska cupen.

Men det slutade med en tung förlust mot ärkervialen Real Madrid.

Barcelona är utslaget ur Champions League och ligger ”bara” trea i den spanska ligan med endast fem matcher kvar att spela. Kvällens cupfinal mot Real Madrid kan därmed ha varit deras sista chans till en titel 2014. 

Och den gick om intet, då de förlorade med 1–2.           

Misstänkt offsidemål

Katalanerna fick en mardrömsstart på matchen, som spelas i Valencia. Efter tio minuter gjorde nämligen Angel di Maria 1–0 från misstänkt offsidesideposition.

Karim Benzema slog en fin passning till di Maria som sköt bollen mellan benen på en Barcelona-spelare så att Pinto i Barcelona-målet såg bollen sent och inte kunde rädda.   

Bales mål bortdömt                            

23 minuter in i andra halvlek kvitterade Marc Bartra då han nickade in en hörna. I det föregående anfallet såg det ut att bli 2–0 till Real Madrid, men domaren dömde bort målet som Gareth Bale nickade in.

Bale blev dock matchvinnare med fem minuter kvar av ordinarie matchtid. Bartra såg ut att ha tacklat bort Bale från bollen vid sidlinjen, men Bale – som var någon meter utanför sidlinjen – sprang in på planen, löpte ifrån Bartra och avslutade förbi Pinto i Barcelona-målet.

På tilläggstid var Neymar nära att kvittera men träffade stolpen från nära håll.

”En suverän match”

Reals spelare var naturligtvis nöjda efteråt.

– Jag tycker att laget gjotrde en suverän match i kväll i en väldigt underhållande match. Nu ska vi njuta av detta ögonblick och tänka på ligan och Champions League, säger målvakten och lagkaptenen Iker Casillas till spanska TVE, som nyhetsbyrån Reuters citerar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.