Sebastian Andersson matchvinnare för Norrköping. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter jättetavlan – räddades i sista sekund

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings David Mitov Nilsson kan ha svarat för årets målvaktstabbe i allsvenskan. Men regerande mästaren vände. Inhopparen Sebastian Andersson satte avgörande 2–1 med matchens sista spark.

– Jag är väldigt lättad, skönt att få göra mål på det sättet, säger matchvinnaren till C More.

Sebastian Andersson, som anslöt till Norrköping från Djurgården bara ett par veckor före seriestarten, byttes in med dryga halvtimmen kvar. I matchens absoluta slutsekunder fick han bollen till vänster i straffområdet och satte 2–1 i en båge över Peter Abrahamsson i Häckens mål.

– Ett litet mellanslag av chip och, ja, jag vet inte vad det ska föreställa. Jag ville bara få den i bortre och det blir som en lobb av det, säger Andersson.

Årets målvaktstavla?

Efter den första halvleken såg annars Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson ut att bli syndabock efter en rejäl målvaktstavla. Häckens Adam Andersson avlossade ett lågt, pressat skott från en position strax utanför straffområdet. Bollen gick rakt mot Mitov Nilsson, som ändå tappade in den i mål.

– Det är en bjudning av mig. Den vobblar lite och sticker iväg känner jag, men så mycket är det inte. Bara slarvigt av mig, sa målvakten till C More i paus.

Efter tabben spelade Mitov Nilsson dock upp sig och svarade för flera kvalificerade räddningar.

– Det är typiskt att man räddar de svåra bollarna och släpper in den enkla, säger Mitov Nilsson, som alltså ändå räddades undan rollen som poängsumpare, tack vare Sebastian Anderssons mål i slutsekunderna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.