Leonardo Bonuccis Juventus förlorade även kvällens match i Serie A. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rekorddålig Serie A-inledning av Juventus

Uppdaterad
Publicerad

I fjol tog de hem ligan överlägset.

Men den nya säsongen har inte alls inletts lika bra.

I kväll förlorade Juventus sin andra raka match – vilket gör serieinledningen till deras sämsta någonsin.

Detta efter 1–2 mot Roma.

Juventus har alltså stått för sin sämsta Serie A-inledning någonsin, sedan ligan fick sitt nuvarande format. De förlorade med 1–2 borta mot Roma, och har därmed förlorat säsongens två första matcher. Något som de aldrig gjort förut.     

– Vi mötte ett väldigt bra Roma och var under för tung press i den första halvleken och lyckades inte komma bort från vår egen planhalva och kunde aldrig anfalla, säger tränaren Max Allegri till Mediaset, som Football Italia citerar.

Serie A

Tredjemålvakten utvisad

Förutom att de förlorade drabbades de dessutom av två utvisningar. I den 66:e minuten fick tredjemålvakten Rubinho, som satt på bänken(!) rött kort, och med en kvart kvar att spela visades vänstebacken Patrice Evra ut efter att ha fått två gula kort på kort tid.    

Trots en man mindre reducerade Paulo Dybala strax innan slutsignalen. Men de blev alltså utan poäng, och parkerar därmed på säsongens näst sista plats. De flesta lagen har dock en match mindre spelad än Juventus.

”Tyvärr händer sånt här”

Allegri är dock inte orolig.

– Tyvärr händer sånt här inom fotbollen. Men vi måste framför allt ändra vår attityd, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Serie A

Mer i ämnet