Renberg: ”Jag spyr på ordet värdegrund”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Mikael Renberg är starkt kritisk mot Mats Rosseli Olsen och Frölunda efter skandalen vid gårdagens allsvenska toppmöte där SHL-vinnaren stormade planen.

– Det är bara så otroligt korkat. Det snackas mycket om honom (Rosseli Olsen) men jag skulle vilja veta vad upprinnelsen är. Hur många har hetsat honom till det här? De borde skämmas lika mycket. Jag tycker att det är konstigt att de inte klev fram på presskonferensen i dag och bad om ursäkt, säger Renberg.

Mikael Renberg har nu tröttnat på klubbarnas prat om ”värdegrund”.

– Jag vet inte vad ordet betyder egentligen, ”värdegrund”? Klubbarna använder det väldigt mycket men man får aldrig riktigt veta vad det är. Vad är Frölundas värdegrund, eller Skellefteås?

Vad tycker du om själva ordet?

– Det är ett väldigt missbrukat ord. Jag spyr på det! Det är hemskt. Jag vill inte höra det mer – jag vill höra ren fakta. Vad står Frölunda för? Sedan får de använde ordet ”värdegrund” hur mycket de vill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.