Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Renee Slegers med på Arsenals träning Foto: Bildbyrån/SVT

Renée Slegers klar för Arsenal – Eidevall bekräftar på presskonferens

Uppdaterad
Publicerad

När Arsenal tränade inför Champions League-kvalet mot Linköping dök ett bekant ansikte upp i form av den tidigare Rosengårdstränaren Renée Slegers.

På presskonferensen bekräftade huvudtränare Jonas Eidevall att nederländskan är klar för klubben.

– Renée har rest med oss hit och är här nu och kommer att vara en av de assisterande tränarna hos oss nästa säsong, säger Eidevall.

Renée Slegers ledde FC Rosengård till två SM-guld innan hon fick lämna sitt uppdrag i mitten på säsongen efter en dålig start i damallsvenskan. Fotbollskanalen var först med uppgifterna om att Slegers är nära den engelska storklubben. Men när Arsenal tränade i eftermiddag syntes 34-åringen med Jonas Eidevall och resterande del av staben.

Eidevall bekräftar

Men under presskonferensen kunde huvudtränare Eidevall bekräfta att Renée Slegers kommer tillhöra Arsenals ledarstab denna säsong.

– I slutändan handlar det om kvalité på rollen vi vill ha. Vi har aldrig jobbat direkt med varandra. Hon tränade B-laget när jag tränade A-laget. När jag lämnade tog hon över, vi hade mycket kontakt men det har gett mig en möjlighet att föra diskussioner med henne om fotboll som gjort att jag förstår hennes tankesätt men också att se vad hon kan ge till oss, säger han och fortsätter:

– Vi behöver få in en person som dels är duktig på fotboll men som också kan driva den individuella utvecklingen hos oss och där tror jag att hon är den absolut perfekta personen att göra det säger han.

Arsenal har ännu inte officiellt bekräftat övergången på sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.