Sören Rieks jublar efter 1–0 i derbyt mot Häcken. Totalt gjorde dansken alla tre mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rieks hattrick befäste Göteborgs serieledning

IFK Göteborg inledde matchen i ett rasande tempo.

Jasmin Sudic hängde inte med, drog på sig ett rött kort och Häcken blev en man mindre.

Det tackade Sören Rieks för.

Han gjorde tre mål – och ”Blåvitt” befäste serieledningen med en rekordseger.

Sören Rieks blev stor matchvinnare när hans IFK Göteborg vann derbyt mot Häcken med 4–0. Dansken gjorde de tre första målen och såg till att ”Blåvitt” befäste sin allsvenska serieledning.

Samtliga mål kom då Göteborg var en spelare mer på banan. Detta efter Jasmin Sudic i den 29:e minuten kom sent in i en tackling mot Riku Riski och fått skåda det röda kortet.

Allsvenskan 2015

Halvvolley efter hörna

Det tackade alltså Rieks för, genom att göra hela tre mål. Målen var dock inte de mest avancerade från hans sida, förutom det första som var en välplacerad halvvolley efter en hörna. Både vid tvåan och trean serverades han fint av lagkamraterna och kunde enkelt lägga in bollen i öppet mål.

Rieks byttes i den 69:e minuten ut, och hyllades med stående ovationer från sin nya hemmapublik.

– Det är en fantastisk känsla. Hemmaplan, nästan fullsatt, derby mot Häcken. Det känns underbart, säger han till C More.

Aleesami gjorde första målet

Göteborg hade redan innan det röda kortet varit det betydligt bättre aget, och det mattades inte av. Segern, som till slut blev 4–0 efter att 24-åringen Haitam Aleesami i den 85:e minuten vackert gjort sitt första allsvenska mål, var välförtjänt, och laget leder nu serien två poäng före AIK.

– Det betyder mycket. Vi behövde en seger och det fick vi. Att vi vinner med 4–0 ger bra självförtroende, säger Sören Rieks.

Matchen var den sjätte raka där IFK Göteborg höll nollan på hemmaplan i allsvenskan, tangerat rekord enligt C More.