Emil Forsberg och Robin Olsen i samband med en landskamp mot Slovenien. Foto: Christine Olsson/TT

Robin Olsen: ”Det är jobbigt att tänka på”

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdal ser slutet på landslagskarriären.

Även Emil Forsberg och Robin Olsen funderar över framtiden i Blågult.

– Det är jobbigt att tänka på, säger målvakten Olsen.

Möjligheten till svenskt deltagande i EM 2024 kan vara borta i kväll. Nästa eventuella mästerskap för Sveriges herrlandslag i fotboll blir, om EM-chansen har försvunnit, tidigast tre år – VM 2026.

Därför blir det lätt för den nuvarande truppens rutinerade stomme att klura över om det är värt att fortsätta landslagssatsa. 34-årige Albin Ekdal beskrev att han ser slutet på landslagskarriären, han får delvis medhåll från Emil Forsberg, 31, och Robin Olsen, 33.

– Det är jobbigt att tänka på, jag blir äldre. Nu står jag här precis som om det vore min sista landskamp i morgon (läs i dag), och det är det inte, säger Robin Olsen.

Familjen är väsentlig för Olsens framtida beslut.

– Det ska passa. Vi väntar vårt tredje barn och landslaget tar mycket tid. Samtidigt är det otroligt kul att vara här.

Forsbergs är säker på att åtminstone hans fru, Shanga, vill att han fortsätter i landslaget. Eftersom hon, enligt honom, tycker att det är skönt när han är borta.

– Vi har ett break efter november fram till mars. Då får vi se. Jag har fokus på den här matchen. Det har varit ett tungt år, men motivationen som jag har nu säger att jag kan fortsätta i tio år till. Men vi får se, säger Emil Forsberg.

Forsberg, Ekdal och Olsen har tillsammans gjort 219 (68, 68, 83) landskamper för Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.