Robin Olsen. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Robin Olsen kvar i Roma – stoppas från övergång

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmålvakten Robin Olsen, 30, blir kvar i Roma, rapporterar Aftonbladet.

Detta eftersom klubben inte är villiga att betala delar av hans lön vid ett lån.

– Jag tror att han har alla chanser att ta tröjan i Roma, säger förbundskapten Janne Andersson.

Olsen satt på bänken i Romas senaste ligamatch mot Udinese och har under sommaren kopplats samman med ett gäng andra klubbar, däribland Watford, Bayer Leverkusen, Parma, Rennes och Celtic.

Ingen av de nämnda klubbarna ska enligt Aftonbladet ha velat betala målvaktens fulla lön om han skulle gå på lån, och då Roma inte heller varit beredda att täcka upp löneskillnaden blir svensken kvar.

Herrlandslaget i fotboll

Under måndagens presskonferens kommenterade förbundskapten Janne Andersson målvaktens situation:

– Jag vill att han ska spela så mycket som möjligt och hoppas att han får chansen att göra det i Roma nu när han blir kvar, även om det finns olika uppgifter kring det.

– Jag pratade med Robin förra veckan och han har haft lite skadekänning, därför var han inte aktuell tidigare men nu fanns han med i Romas trupp senast. Förhoppningen är att han ska vara med och konkurrera och då har han alla chanser att ta tröjan i Roma. Så bra är han, säger Andersson.

ARKIV: Ronaldo sänkte Sverige – Svenssons utvisning bakom raset (9 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet