Marcus Rohdén till höger. Foto: Bildbyrån

Rohdén lämnar Elfsborg för Serie A

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Rohdén lämnar Elfsborg. Ny klubbadress blir italienska Serie A-nykomlingen Crotone. ”Det känns otroligt bra att få komma till Crotone och till en så bra liga som Serie A och allt vad det innebär”, säger han.

De senaste dagarna har det ryktats om att allsvenska tabellsexan Elfsborg skulle tappa mittfältaren Marcus Rohdén. Nu är det bekräftat från boråsklubbens hemsida – ny steg i karriären för 25-åringen är FC Crotone, nykomling i Serie A den här säsongen.

– Det känns otroligt bra att få komma till Crotone och till en så bra liga som Serie A och allt vad det innebär, säger Rohdén till hemsidan.

”En dröm att få spela i Italien”

FC Crotone var inte den enda klubben som hörde av sig efter mittfältarens signatur.

– Det har tidigare funnits tillfällen i andra transferfönster när det har kommit bud till Elfsborg på mig, och med facit i hand känner jag en stor tacksamhet till klubben som väntade in det rätta, fortsätter han.

– Det är en dröm att få spela i Italien.

Fanns med i EM-laddningen

Rohdén, med ett par landslagsframträdanden i U17, U21 och A-laget i ryggen skrev på för den italienska klubben under gårdagen.

– När väl detta kom upp med Crotone så har Elfsborg verkligen gjort allt för att det ska bli verklighet, och det känns väldigt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.