Ronaldo gjorde 1-0-målet mot Osasuna. Foto: Bildbyrån

Ronaldo målskytt i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Han skadade knäet i VM-finalen. Men nu är Cristiano Ronaldo tillbaka – med besked. Mot Osasuna inledde han målskyttet i Real Madrids 5-1-kross.

Real Madrid har fått klara sig utan sin storstjärna Cristiano Ronaldo de första två matcherna i La Liga. Men på lördagen var han tillbaka, och fick en drömstart. Han spräckte nollan redan efter sex minuter från nära håll, efter fin passning från Gareth Bale.

Det var annars en jämn halvlek, där Osasuna hade ett jätteläge att kvittera i 40:e minuten när David Garcia nickade i ribban.

Missen skulle bli kostsam för bortalaget, för bara minuten senare satte Ronaldo fart på vänsterkanten, och lobbade fram bollen till Morata. Pérez i målet räddade, men på returen kunde Danilo skicka in 2-0. 3-0 kom sedan av bara farten, när Sergio Ramos hittade målet med en nick på hörna i slutsekunderna. Det blev spiken i kistan för bortalaget, som gjorde en bra första halvlek.

Pepe och Luka Modric fyllde på till 4-0 och 5-0 i början av andra halvlek. Osasuna fick, trots en straffmiss, två tröstmål och fastställde slutresultatet 5-2.

Real-tränaren Zinedine Zidane tog inga risker och bytte ut Ronaldo i den 66:e minuten för att spara på hans knä.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.