Ronaldo tackar nej till kinesiskt monsterbud

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo har erbjudits ett monsterkontrakt från en klubb i Kina. Det bekräftar agenten Jorge Mendens som samtidigt slår fast: ”En flytt till Kina är omöjlig för Cristiano, pengar är inte allt”

Flera internationella världsstjärnor har de senaste åren bestämt sig för att spela i Kina. Oscar (Chelsea), Hulk (Zenit St. Petersburg) och världens numera bäst betalda fotbollsspelare Carlos Tevez (Boca Juniors) för att nämna några.

Att de kinesiska klubbarna med lukrativa kontrakt lyckats locka över världsstjärnor är ingen hemlighet och nu ska de även ha försökt sig på att värva världens bäste spelare, Cristiano Ronaldo.

Den 31-årige portugisens agent Jorge Mendes bekräftar till Sky Sport Italia att ett kontrakt värt 950 miljoner kronor per år, vilket motsvarar en veckolön på knappt 20 miljoner kronor, ligger på bordet.

”Budet helt normalt”

– Han är världens bäste spelare och bäst genom alla tider, så budet är helt normalt, säger Mendes till Sky Italia.

Real Madrid-fansen kan dock pusta ut, i alla fall i nuläget.

– Men Cristiano är lycklig i Real Madrid. Kina må vara en ny marknad som kan köpa många spelare, men för Cristiano är en flytt till kina omöjlig. Han kommer fortsätta att spela i Real Madrid, pengar är inte allt.

Ronaldos kontrakt med Real Madrid sträcker sig till den 30 juni 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.