Paul Pogba gjorde ett av United-målen. Rooney fick följa matchen från bänken. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rooney bänkad – då hade United stor uppvisning

José Mourinho tog det stora beslutet att bänka lagkaptenen Wayne Rooney.

Det blev ett lyckat drag när hemmalaget körde över Leicester 4-1.

Efter två raka ligaförluster mot Manchester City respektive Watford var Manchester United pressade att vinna dagens hemmamöte mot regerande mästaren Leicester City.

Den knackiga formen tvingade José Mourinho att agera och städa om i dagens startelva. United-tränaren valde att bänka lagkapten Wayne Rooney.

Zlatan Ibrahimovic – central anfallare i vanlig ordning – fick i stället ha Marcus Rashford och Jesse Lingard bredvid sig och Juan Mata bakom sig.

Och Rooney-petningen skulle få önskad effekt.

Zlatan nära mål

Redan i den 22:a matchminuten höll sig Chris Smalling framme på den bortre stolpen och nickade in en Daley Blind-hörna till 1-0.

Tre minuter senare var det dags för Zlatan Ibrahimovic att presentera sig med en vacker chipp-assist för att friställa Rashford. 18-åringen misslyckades dock med avslutet när han var fri mot Leicester-målvakten.

Kort därefter var det Zlatans tur att bli friställd när Pogba chippade in en boll bakom Leicesters backlinje. En löpande Zlatan tog emot bollen på bröstet och avslutade på volley i farten – men tätt över.

Ett spelglatt United kombinerade sig i den 37:e minuten igenom Leicesters försvarslinje och Mata kunde placera in 2-0-målet.

Rooney inbytt

Sedan fortsatte United-hörnorna att ge utdelning. Blind hittade först Mata på första stolpen som skarvade vidare till Rashford som fick öppet mål för 3-0 och blott två minuter senare nickade Paul Pogba in 4-0-målet.

– Vi visste att det skulle bli svårt. Vi är väldigt nöjda med vår insats i dag. Jag är väldigt glad över mitt mål. Jag vill fortsätta och göra fler, säger Pogba enligt Manchester Evening News.

I den andra halvleken slog United av något på takten och det kunde Leicesters Demari Gray utnyttja när han från 25 meter dunkade in 1-4-reduceringen i den 60:e minuten.

Närmare än så kom inte gästerna och matchens sista applåder tilldelades Wayne Rooney när han byttes in med sju minuter kvar att spela.