Wayne Rooneys måltorka är över efter att han blivit tremålskytt mot Club Brugge. Foto: Bildbyrån

Rooneys måltorka över – United till CL-gruppspel

Manchester United är klara för Champions Leagues gruppspel efter att ha besegrat belgiska Club Brügge med 4-0 och sammanlagt 7-1 över dubbelmötet.

Manchester United fick en behaglig resa till Champions League-gruppspelet efter att de besegrat belgiska Club Brügge på bortaplan med  4-0. Gladast av alla var nog Wayne Rooney, som blev tremålsskytt och fick äntligen ett slut på sin måltorka som varat i tio matcher.

Ledingsmålet kom efter att nyförvärvet Memphis Depay snyggt spelat fram lagkaptenen Rooney i den 20:e minuten och han kunde enkelt sätta dit 1-0 för United med en nätt chipp och såg märkbart lättad ut, och han skulle bli ännu gladare.

Champions League

Tystade kritikerna

Rooney utökade sin och Uniteds målskörd efter paus då han framspelad av Ander Herrera satte dit 2-0 i den 49:e minuten. Ridå ner redan där för Brügge, som nu var tvungna att göra fem mål för att vända underläget i dubbelmötet.

Det stannade inte där för United och Rooney, som tystade sina kritiker och fullbordade ett hattrick när han åtta minuter efter sitt andra mål kunde rulla in 3-0 framspelad av Juan Mata.

Spanjoren Ander Herrera fyllde sedan på till 4-0, vilket även blev slutresultatet. Det kunde blivit 5-0 men Javier Hernandez missade en straff efter att han halkat till när han skulle slå till bollen.

Manchester United vidare efter seger med sammanlagt 7-1.

Leverkusen vände hemma

Leverkusen är även de vidare i och med segern med  3-1 sammanlagt efter 3-0 i hemmamötet mot Lazio.

Italienarna hade med sig en 1-0 seger från Rom men Leverkusen utjämnade till 1-1 totalt genom Hakan Çalhanoğlu som tryckte in 1-0 i den 40:e matchminuten efter en tilltrasslad situation.

Tidigt i andra halvlek utökade schweizsaren Admir Mehmedi Leverkusens ledning till 2-0 med ett hårt avslut, otagbart för före detta Kalmar-målvakten Etrit Berisha i Lazios mål.

Ännu tyngre läge för italienarna när brasilianaren Mauricio visades ut i den 68:e minuten efter att ha dragit på sig två gula kort och de lyckades inte resa sig. I slutminuterna fastställde Karim Bellari slutresultatet till 3-0 för Leverkusen och Lazio får nöja sig med spel i Europa League denna säsong.

Wernbloms CSKA vidare

Men det blir spel i Champions League under säsongen för Pontus Wernblom vars CSKA Moskva besegrade Sporting Lissabon med sammanlagt 4-3. Nigerianen Ahmed Musa blev stor hjälte med sitt avgörande 3-1 mål för det ryska laget.

Matchfakta kval till Champions League

playoff, andra matchen

CSKA Moskva-Sporting

3-1

(0-1)

0-1 Teofilo Gutierrez (36), 1-1 Seydou Doumbia (49), 2-1 Seydou Doumbia (72), 3-1 Ahmed Musa (85).

Utv, Sporting: Joao Mario (90).

Pontus Wernbloom spelade hela matchen för CSKA Moskva.

CSKA Moskva vidare med sammanlagt 4-3.

Club Brügge-Manchester U

0-4

(0-1)

0-1 Wayne Rooney (20), 0-2 Wayne Rooney (49), 0-3 Wayne Rooney (57), 0-4 Ander Herrera (63).

Manchester U vidare med sammanlagt 7-1.