FC Rosengård tigger pengar. Foto: Bildbyrån

Rosengård ber staden om pengar – för att spela Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s Champions League-plats ger klirr i kassan.

För FC Rosengård är det tvärtom.

De tigger pengar från staden på grund av det bristande ekonomiska bidraget.

Medan Malmö FF har miljonregn att vänta när Champions League väntar har stadens damlag, FC Rosengård, helt andra förutsättningar att ställas inför då de snart går in i Champions League igen. 

De har nämligen, för andra året i rad, ansökt om 950 000 kronor för att klara av Champions League-spelet. Detta då de 200 000 kronor som de får från Uefa inte täcker utgifterna för turneringen, där Rosengård bland annat ställs mot ryska Ryazan, cirka 20 mil sydost om Moskva.

Womens Champions League

– Vi har ju råd att delta i Champions League, men vi går back, säger klubbdirektören Klas Tjebbles till SVT Sport.

Men det är inte så att ni kan tvingas dra er ur ifall ni inte får bidraget?

– Nej, absolut inte.

– Men Malmö Stad var vänliga nog att bidra till vårt Champions League-spel förra året, och och vi hoppas att de vill bidra igen då FC Rosengård bygger varumärket Malmö på ett bra sätt.

Hur är er ekonomi annars?

– Bara bra, tack. Alla damlag kämpar ju ekonomiskt men vi klarar oss bra just nu tack vare att vi har generösa samarbetspartners.

”På rätt väg”

Att det är extremt skilda världar för herrarna och damernas Champions League är inget som Klas Tjebbles upprörs över.

– Det är ju på rätt väg, och jag tror att de har ökat bidraget något jämfört med i fjol. Jag förstår absolut att det är mycket mer pengar för herrarna då det är en helt annan ekonomisk verklighet här, säger han.

Noterbart i sammanhanget är att Elitföreningen Damfotboll i år, efter ett nytt avtal med Svenska Spel, delar ut 500 000 kronor till de svenska Champions League-klubbarna. EFD

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Womens Champions League

Mer i ämnet