Rosengård fick kämpa mot Kif Örebro

FC Rosengård besegrade Kif Örebro hemma med 1-0 och har full pott. Men de regerande svenska mästarna presterade inte något imponerande spel i kväll.

Målet kom redan i elfte minuten, när gästerna från Örebro ännu inte vaknat. Alexandra Riley spelade fram Anja Mittag som stod oattackerad och högg direkt.

Sedan blev spelet sämre, med mycket kamp och ett fåtal vassa chanser. Passningsspelet satt inte som i de tidigare två matcherna i damallsvenskan. Rosengård saknade uppenbart Ramona Bachmann som insjuknat i vattkoppor och lyckades inte punktera matchen med ett andra mål.

Damallsvenskan 2014

– Jätteskönt att vi lyckas vinna på det här sättet också, säger Rosengård-tränaren Jonas Eidevall till TV4 och hyllar den kollektiva arbetsinsatsen.

– Jag är jätteglad, nöjd och stolt över tjejerna.

Kifs bästa chans var Elin Magnussons nick i ribban efter en hörna, tio minuter in i andra halvlek.

– Vi gör inte någon bra första halvlek.  I andra skapar vi fler chanser.  Nu är jag bara väldigt besviken, säger hon till TV4.

Rosengård gjorde ett ryck i tabellen och är ensamma med tre segrar på lika många försök.

Tyresö föll mot nykomlingen

För Tyresö, med stora ekonomiska problem och en semifinal i Champions League i helgen, var det tungt på hemmaplan.  Eskilstunas Gaelle Enganamouit stack första hållet i Tyresö. Hon slog till i den 52:a minuten, innan Kim Arodin satte den slutliga spiken i kistan med 2-0 i den 90:e minuten.

-Vi fick matchen dit vi ville. En härlig känsla förstås, säger Eskilstuna-tränaren Viktor Eriksson till svenskfotboll.se.

Blott 311 åskådare hade tagit sig till Tyresös hemmapremiär. Laget vilade  sex-sju spelare inför Champions  League-semin.