Foto: TT Nyhetsbyrån

Rosengård har chans att rycka i tabelltoppen

Uppdaterad
Publicerad

Guldjagande FC Rosengård kan idag ta sin fjärde raka seger efter sommaruppehållet men en svår bortamatch mot Piteå väntar.

Det stjärnspäckade skånelaget tog en komfortabel 3-0 seger mot Jitex sist, i en match där nyförvärvet Marta gjorde mål direkt.

– Vi har fått en kanonstart på höstsäsongen med tre raka segrar, två i serien och en i cupen. Vi har haft samtliga spelare tillgängliga på många träningar och konkurrensen är tuff på många positioner vilket såklart är utvecklande för spelarna, säger huvudtränaren Markus Tilly på klubbens hemsida.

Damallsvenskan 2014

Nu väntar en lång resa och bortamatch mot ett revanchsuget Piteå IF, som Rosengård enkelt besegrade innan uppehållet med 6-1.

”Tuff nöt att knäcka”

– Piteå IF blir en tuff nöt att knäcka på bortaplan. Det är ett välorganiserat lag som jobbar hårt för varandra. Ett kvitto på det är fjolårets resultat då vi med nöd och näppe fick med oss en poäng efter det att Paula Radtke kvitterat på övertid. Hoppas att vi kan visa att vi idag har kommit en bit sedan april 2013 och kan knipa tre poäng, fortsätter han.

Piteå kommer från en knapp förlust mot K/Göteborg på bortaplan.

– Vi förlorar med 1-0 i en tät match. Tyvärr får de ett tidigt mål och det som känns extra surt är att strax innan och efter deras mål har vi två bra chanser själva, utan att lyckas få in bollen. Men tittar vi på bortaprestationen är det ingen dålig match vi gör, istället vill jag säga att det är en av våra bättre bortamatcher. Göteborg var lite bättre, men med lite tur kunde vi faktiskt ha vunnit ändå, säger Piteås tränare Stellan Carlsson till Svenskalag.se.

”Blir inte bättre än så här”

Piteåtränaren ser fram emot mötet med Rosengård och hyllar motståndaren.

– I Rosengård spelar några av världens bästa damfotbollsspelare med namn som Marta, Anja Mittag och Ramona Bachmann. Damfotboll i Sverige blir inte bättre än så här och givetvis känns det som en grymt rolig utmaning för oss, inte minst för våra yngre spelare som får mäta sina krafter med dessa världsspelare. Som vanligt kommer vi sälja oss dyrt på hemmaplan och jag är övertygad om att Rosengård inte åker upp och tror att det här blir en enkel match för dem.

Vinner Rosengård idag drygar laget ut sin serieledning till sex poäng före tvåan KIF Örebro, som de möter nästa omgång på hemmaplan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet