Foto: TT

Rosengård laddar med CL-retur

Uppdaterad
Publicerad

På söndag kan FC Rosengård spela hem SM-guldet i damallsvenkan. Men först väntar en annan viktig match för Malmölaget.

I kväll spelas nämligen returmötet i Champions Leagues 16-delsfinal mot PK-35 Vantaa.

”Det är inte mycket som talar emot att vi ska gå vidare”, säger lagkaptenen Lina Nilsson.

Rosengård har allt i egna händer i sina två kommande matcher. Vid vinst mot Linköping på söndag är SM-guldet i hamn. Och med ett 2–0-övertag i bagaget sedan bortamatchen mot finska PK-35 Vantaa i Champions Leagues 16-delsfinal är scenariot detsamma där. I Champions League har laget till och med råd med en enmålsförlust.

Borta mot PK-35 var segerkreatören landslagets Lina Nilsson. Ytterbacken stod för ett mål och en assist under den matchen och ser inte många hinder för att det ska bli en ny triumf under onsdagen.

Champions League dam

– Jag tycker vi är ett bättre lag än dem. Jag är optimistisk och gör vi bara det vi ska så kommer vi vinna den matchen också, säger Nilsson till Sydsvenskan.

”Många som är trygga med bollen”

Men hon vill ändå höja ett varningens finger för deras passningsskicklighet.

– De har många som är trygga med bollen och de har tre-fyra spelare där framme som är väldigt kvicka så dem måste vi se upp med så vi inte låter dem komma bakom backlinjen.

– Vi vann mycket bollar på att pressa dem högt senast och gör vi det har vi väldigt stora chanser att ställa om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League dam

Mer i ämnet