Foto: Billdbyrån

Rosengård med superduon på topp

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård väljer att för första gången starta med superduon Lotta Schelin och Marta på topp, när man ikväll ställs mot isländska Breidablik på bortaplan i Champions League. ”Det ska bli jäkligt kul. Det känns väldigt speciellt faktiskt”, säger Schelin, som gör CL-debut med en svensk klubb, till Aftonbladet.

När stjärnduon tar platsa på topp tillsammans får Natasa Andonova får ta steget ner och spela högerytter.

– I en sådan här match tror jag det är viktigt att ha Marta långt upp. Hon hittar ytorna man ska och blixtrar till, säger tränaren Jack Majgaard Jensen till Sydsvenskan.

Rosengård hoppas att vinna sextondels- finalen utan att slita för mycket – på söndag väntar topplaget Linköping.

För Lotta Schelin blir matchen mot Breidablik hennes första Champions League-match för en svensk klubb.

– På ett sätt tänker jag inte så mycket på det, men när jag tänker på det känns det väldigt speciellt. Det har varit åtta år med Lyon och man vet ju hur speciellt det är att gå in i den turneringen, med allt runt omkring. Nu är man här och får uppleva det, säger Schelin till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.