Natasha Andonova, till vänster, och Marta, i mitten, gjorde jobbet i första halvlek och blev sedan utbytta. Då stod det 5–0 till Rosengård. Foto: Bildbyrån

Rosengårds formbesked inför guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Här är Rosengårds statusmarkering inför helgens SM-guldstrid. Malmölaget slog finska PK-35 med 7–0 i returen av Champions Leagues sextondelsfinal, efter tre mål av Josée Bélanger. I en annan del av Sverige vann Örebro mot PAOK med 5-0.

Om Rosengård slår Linköping på söndag är SM-guldet i hamn. I kväll visade laget att det i varje fall inte är något fel på formen.

Rosengård, som vann det första mötet i Finland med 2–0, inledde målskyttet redan i den 3:e minuten genom Josée Bélanger. Tvåmålsskytten Kirsten Van de Ven utökade sedan ledningen innan det var dags för Bélanger att måla igen i den 25:e minuten.

Champions League dam

Bytte ut stjärnorna i halvtid

Målen, som mestadels såg likadana ut, föregicks av instick och frilägesavslut. Natasha Andonovas 4–0 var undantaget, där hon fintade bort två spelare och behärskat skruvade in bollen i det bortre hörnet.

De finska mästarinnorna hade inget att sätta emot Rosengård som hade uppvisning med stjärnorna Bélanger, Marta och Andonova i spetsen. De två sistnämnda byttes ut i halvtid för att vila inför helgens guldmatch.

Bélanger fullbordade resultatet och sitt hattrick i den 76:e minuten, 7–0.

Utklassning även av Örebro

Örebro gör Rosengård sällskap i åttondelsfinal. I klubbens första Champions League-match på hemmaplan blev det 5-0 mot PAOK (vidare efter sammanlagt 8-0).

Champions Leagues åttondelsfinaler lottas på måndag kl 13.30 i Nyon, Schweiz.

MATCHFAKTA

Rosengård–PK-35 Vantaa, Finland 7–0 (5–0)

1–0 Josée Bélanger (2), 2–0 Kirsten Van de Ven (6), 3–0 Josée Bélanger (25), 4–0 Natasha Andonova (31), 5–0 Marta (45), 6–0 Kirsten Van de Ven (52), 7–0 Josée Bélanger (76).

Rosengård vidare med sammanlagt 9–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League dam

Mer i ämnet